PostMuse – aplicația cu care faci Insta Story-uri mai faine cu ajutorul colecțiilor de stil și template-urilor ușor de folosit.


Salut, Andrei, Ce este PostMuse și cum ajută omenirea?

Salut. PostMuse este o aplicație (iOS/Android) cu care faci Story-uri de Insta mai faine. Uneori simți nevoia de a-ți exprima creativitatea, iar aplicația noastră te ajută să faci asta. Ne adresăm în primul rând pieței din SUA, dar după modelul unde dai și unde crapă, avem un succes moderat și în Brazilia și Rusia.

Care este echipa din spatele startup-ului?

Echipa PostMuse este formată din Andrei și Cristi. Când am pus bazele acestui startup, echipa era diferită. Odată ce nevoile startup-ului s-au schimbat, echipa a suferit schimbări. În acest moment Cristi se ocupă de partea de design și marketing iar eu de cod și orice altceva mai este nevoie.

Ce obstacole ai întâmpinat pe perioada dezvoltării startup-ului?

Pff… obstacole nu sunt de găsit? Important este să găsești soluții și să ai mentalitatea corectă pentru a rămâne sănătos la cap – să poți continua, persevera. Aș aminti un singur obstacol, cu care cred că se confruntă mai toate startup-urile, cu precadere cele din regiune: Este greu să identifici corect și să îți întelegi clientul cheie foarte bine. Cum noi ne adresăm pieței din SUA, este destul de greu să empatizezi complet cu clientul ideal. Pentru a pune în perspectivă: Suntem vocali și prezenți și în România de ceva timp. Avem multe instalări din RO, dar în schimb absolut nimeni nu a plătit până acum; situația este foarte diferita în SUA, unde avem câteva sute de plătitori. Soluția pentru noi până acum este definirea unui Persona din datele pe care le avem plus discuții directe cu clienți plătitori pentru a-i înțelege.

Care sunt următorii pași pentru pentru produs și pentru business?

În acest moment suntem într-un un punct interesant din viata unui startup: Ce luam pe mere dăm pe pere. Dacă investim în advertising, recuperăm investiția din clienții aduși în acest mod. Dacă reușim să înclinăm balanța către a fi profitabili, atunci avem oportunitatea de a scala. Când putem scala vom căuta probabil și finanțare/investitori. Până atunci, ne descurcăm cu ce avem și creștem natural, încet, dar sigur.

Ce sfaturi ai pentru cei ce vor să pornească pe drumul antreprenoriatului?

Parerea mea este că s-a creat, neintenționat, un context puțin descurajant pentru startup-uri. Și am un sfat în legatură cu asta. Acceleratoarele, preacceleratoarele și investitorii, toți vor startup-uri care să devină unicorn sau vor fondatori care visează cu tărie să cucerească lumea. Dacă vrei să începi un business care doar susține o echipa de oameni, ești nealiniat cu aceste valori. 

După mine, pentru a avea unicorni, trebuie să ai mai întâi o mare de startup-uri de toate culorile și mărimile iar din această comunitate, cu suficiente încercări și experiență, cineva va reuși întotdeauna să producă urmatorul succes din ce în ce mai mare – până ajungem sus.

1. Ignora presiunea de a face ceva „nou”, „original”, „mare” sau „uau”. Defineste succesul după valorile tale – nu după valorile altora. Posibil să pierzi competiții de pitch cu această atitudine, dar să câștigi un business. Mai important este sa te apuci de treabă.

2. Urmărește cursul firesc al pasiunii tale. Când esti motivat intrinsec, nu vei abandona la prima problema. PostMuse a fost construit în mare parte din pasiunea pentru development si produs, dar si din simpla curiozitate de a vedea ce rezultate produce fiecare nouă schimbare (Spoiler alert: Multe schimbări au fost „greseli”).

3. Cere bani din prima zi. Nu lansa ceva gratuit pentru validare sau MVP. Vei fi foarte plăcut surprins să vezi că lumea plătește, mai ales dacă ai urmat sfatul 2 și produsul tău reflectă pasiunea ta.

4. După 2-3 produse făcute în acest fel, gândește-te și la ce unicorn faci și mult succes cu el.

Noi îi urăm mult succes și puteți să-l urmăriți pe Facebook, Instagram și site-ul Postmuse


0 thoughts on “Andrei Diaconu – PostMuse”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Antreprenoriat în Iași

Pitch Session powered by Innovation Labs & FII IT-st

Ești o persoană creativă ce dorește să își prezinte ideea revoluționară? Then, Pitch Session is the best place for you! Oficial, s-a încheiat vara, a început școala, facultatea, unii serviciul, dar toate acestea au și Read more...

Antreprenoriat în Iași

Interviu Gabi Dumitriu – Lawcalis

Gabi Dumitriu – În 2016 a reusit să formeze o comunitate care să-l susțină să lanseze un balon în stratosferă, și-a terminat constructia casei cu banii câstigați după ce am „minat” criptomonezi, și-a cunoscut soția Read more...

Antreprenoriat în Iași

Interviu Adrian Căliman – ROCK’N’IAȘI

ROCK’N’IASI este un festival de muzică în plină ascensiune pe scena romanească. Istoria sa a început în vara anului 2007, când au urcat pe scena festivalului 40 de trupe din România și Europa, având ca Read more...