InsidAR –  tehnologia ce îți permite să îți afli locația cu o precizie de câțiva zeci de centimetri folosind doar camera telefonului, într-un spațiu înregistrat anterior.  
Noi nu am vrut să rătăcim prea mult motiv pentru care l-am contactat pe Dragoș Silion pentru a ne spune mai multe despre startup-ul său.

Să începem cu cine este Dragoș?   

Sunt pasionat de Realitate Augmentată și de a face magie prin tehnologie în general. În rest, nu știu cum să mă reduc la un paragraf. Încerc să fac ceea ce îmi place de la o zi la alta și să aducă și un impact în jurul meu. Pasiunile deocamdată s-au tot schimbat o dată la 2-3 ani, dar încep ușor ușor să se lege.

Ce este InsidAR și ce te-a inspirat să-l faci?

InsidAR este o tehnologie ce îți permite să îți afli locația cu o precizie de câțiva zeci de centimetri folosind doar camera telefonului, într-un spațiu înregistrat anterior. A pornit cu dorința de a fi o extensie a tehnologiilor GPS existente, dar foarte curând am făcut pasul spre oferirea de experiențe augmentate persistente în spațiu. Inspirația a venit din nevoia de o astfel de tehnologie în propriile proiecte dar și din lipsa mea totală de orientare în spațiile mari.

Care este avantajul principal al produsului tău în comparație cu soluțiile existente în piața actuală?

Necesitatea pre-scanării locațiilor, o face o problemă ce poate avea dificultăți la scalare, când vorbim de adoptarea de către piață. Pe lângă asta, realitatea agumentată în sine începe abia să fie înțeleasă și adoptată de publicul larg încetul cu încetul. De aceea considerăm că este esențial ca soluția oferită de noi să fie cât mai simplă și ușor de folosit atât de useri cât și de proprietarii de clădiri care își pot adăuga cu ușurință propriile experiențe unde doresc. Practic, suntem singurii dintre competitori care nu targetează developerii direct, ci clienții. Pe lângă asta, puțini au lansat acum mai mult de jumătate de an o versiune open, deci încă ne definim cu toții produsele.

Cum îți monetizezi aplicația?

Subscription based, iar în versiunile inițiale probabil va fi si un setup fee, având în vedere că procesul de setup trebuie explicat destul de clar.

Care sunt următorii pași pentru pentru produs și pentru business?

Ne pregătim pentru a fi în closed-beta. Vrem să terminăm cât mai repede MVP-ul și să începem să îl instalăm în cât mai multe locații mari pentru a putea continua dezvoltarea din feedbackul oferit direct din piață.

Noi îi urăm mult succes și puteți să-l urmăriți pe Facebook și pe https://insidar.tech/


1 thought on “Interviu Dragoș Silion – InsidAR”

Anonymous · iunie 24, 2019 at 1:53 pm

Felicitari pentru initiativa! Interesanta idee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Antreprenoriat în Iași

Pitch Session powered by Innovation Labs & FII IT-st

Ești o persoană creativă ce dorește să își prezinte ideea revoluționară? Then, Pitch Session is the best place for you! Oficial, s-a încheiat vara, a început școala, facultatea, unii serviciul, dar toate acestea au și Read more...

Antreprenoriat în Iași

Interviu Gabi Dumitriu – Lawcalis

Gabi Dumitriu – În 2016 a reusit să formeze o comunitate care să-l susțină să lanseze un balon în stratosferă, și-a terminat constructia casei cu banii câstigați după ce am „minat” criptomonezi, și-a cunoscut soția Read more...

Antreprenoriat în Iași

Andrei Diaconu – PostMuse

PostMuse – aplicația cu care faci Insta Story-uri mai faine cu ajutorul colecțiilor de stil și template-urilor ușor de folosit. Salut, Andrei, Ce este PostMuse și cum ajută omenirea? Salut. PostMuse este o aplicație (iOS/Android) Read more...