ITst este o asociație, fondată în 2015 în Iași, care are ca scop principal construirea unei comunități de excelență în IT. Se adresează tinerilor pasionați de IT, ce-și doresc să investească în dezvoltarea lor personală și profesională, pentru, ca ulterior, aceștia să facă pasul dinspre „bun!” spre „foarte bun”.

Pentru a afla mai multe despre această inițiativă, i-am pus câteva întrebări lui Ștefan Coroș, co-fondator și director general al ITst

Ce ne poți spune despre tine?

Cred că lucrul care mi-a placut întotdeauna să îl fac este antreprenoriatul pentru educația informală, cu accent în sectorul IT. Mi-a placut tot timpul inovația, să fac ceva nou, să testez idei. Poate și de asta se combină atât de bine pentru mine aceste două aspecte (antreprenoriatul și educația): să aduci mijloace noi pentru a învăța ceva nou. Mi se pare foarte faină ideea.
Și am avut acest context datorită voluntariatului făcut în urma cu cațiva ani. Cred cu siguranță că atunci mi s-a aprins cel mai mult „flacara” pentru această pasiune. Spun cu mândrie că am fost voluntar în cadrul Asociației Studenților Informaticieni Ieșeni (ASII), unde mi-am cunoscut actualii prieteni (cei mai faini prieteni pe care i-aș fi putut cere). Cunoscând oameni cu aceleași valori, ne-am zis sa încercăm să aducem ceva în plus pentru educația tinerilor în IT.
Ca profesie, am ales aria de Frontend Development. Îmi place extraordinar de mult. A durat puțin până să iau această decizie, dar cred cu desăvârșire acum că a fost cea mai bună. Cred că e un lucru benefic să am o latura tehnică, în contextul în care îmi propun să generez oportunități de dezvoltare a abilităților tehnice. Pe scurt, să știu despre ce este vorba în ceea ce promovez sau să ofer feedback relevant trainerilor ITst atunci când își compun agenda.

Ce te-a inspirat să realizezi acest proiect?

Îmi place să mă gândesc că ITst a apărut natural, ca un rezultat al experienței din ASII și a grupului de prieteni din care făceam parte atunci. Ne-a plăcut atât de mult ceea ce făceam în perioada voluntariatului, încât am zis că vrem să continuăm. Vrem să păstrăm acea viziune care ne-a adus atât de multe satisfacții și amintiri plăcute.
Evident, este vorba și de puțin efort. Dar când ești înconjurat de oameni faini, lucrurile sunt mai ușor de făcut.

Povestește-ne puțin despre echipa ITst.

După cum am spus, majoritatea din ITst ne cunoaștem din perioada voluntaritului, unde am lucrat împreună. Cred că ceea ce ne definește este acea dorință mare de a face lucruri pentru comunitatea IT .
Ca să îi descriu foarte pe scurt(accent pe foarte): simpatici , proactivi și foarte, foarte compentenți, din punct de vedere tehnic. Am avut prilejul să învăț atât de multe lucruri de la ei (și tehnic, dar și organizatoric).

Ce planuri aveți pentru 2018 privind dezvoltarea ITst?

Planul pentru 2018 este să ne facem o baza cât mai solidă. Mai concret, lucram pe 2 nișe: MVP-uri de proiecte și echipa.
În cazul proiectelor, vreau să testăm cât mai multe idei pe care le putem genera, pentru a avea o imagine clară, cu date, a proiectelor ce pot fi construit și dezvoltate pe termen lung.
Și evident, echipa, la care țin foarte mult. Vreau să ne definitivăm ca un grup proactiv și cu mult entuziasm pentru a pune în practica ideile mentionate mai sus.

Fiți la curent cu ultimele lor evenimente și acțiuni pe Facebook, Instagram și site-ul IT-st.ro


0 thoughts on “Interviu Ștefan Coroș – ITst”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Antreprenoriat în Iași

Andrei Diaconu – PostMuse

PostMuse – aplicația cu care faci Insta Story-uri mai faine cu ajutorul colecțiilor de stil și template-urilor ușor de folosit. Salut, Andrei, Ce este PostMuse și cum ajută omenirea? Salut. PostMuse este o aplicație (iOS/Android) Read more...

Antreprenoriat în Iași

Interviu Adrian Căliman – ROCK’N’IAȘI

ROCK’N’IASI este un festival de muzică în plină ascensiune pe scena romanească. Istoria sa a început în vara anului 2007, când au urcat pe scena festivalului 40 de trupe din România și Europa, având ca Read more...

Antreprenoriat în Iași

Interviu Dragoș Silion – InsidAR

InsidAR –  tehnologia ce îți permite să îți afli locația cu o precizie de câțiva zeci de centimetri folosind doar camera telefonului, într-un spațiu înregistrat anterior.  Noi nu am vrut să rătăcim prea mult motiv Read more...